KV  LAKÓPARK 

4025 Debrecen, Külső Vásártér 15. 
Értékesítés:  E-mail: kvlakopark@gmail.com 
+36 30 525 6407 +36 30 928 4747
Eladó új lakások debrecen belvárosában: KV Lakópark!


Építési engedély:  MŰSZ-487-6/2018, MŰSZ-487-5/2018


A projekt bemutatása

Debrecen belvárosában épül ez a magas műszaki tartalommal és letisztult vonalvezetésű, modern építészeti megoldásokkal tervezett társasház.

Ebben a projektben 18 lakás, 2 iroda és 20 gépkocsi beálló készül. Vevőink a lakások mérete tekintetében széles skálából válogathatnak, jellemzően azonban a több gyermekes családok számára is élhető méretű, 60 m2 feletti lakásokat kínálunk. A lakások egy részéhez óriási napfényes teraszok tartoznak, ahol akár egy 6 személyes jakuzzi is elhelyezhető, vagy akár grillsütő terasznak is kialakítható. A garázsok a mélyföldszinten, a lakások a földszinten, első és második emeleten, valamint a különlegesen kialakított penthouse szinten helyezkednek el.

A házban a belépőket egy napfényes, tágas aula fogadja. A galériás megoldással kialakított lépcsőházban a tetőn elhelyezett hatalmas üvegablak biztosítja a napközbeni természetes megvilágítást. Az aulában megtarthatók a társasház lakógyűlései, de akár közös karácsonyi gyertyagyújtáshoz is látványos teret adhat.

A lakópark építkezését befejezően, 30% zöldterület kerül kialakításra az övezeti besorolásnak megfelelően.

A XXI. század elvárásainak megfelelő modern és korszerű építőanyagokkal, szigeteléssel, elektronikai rendszerekkel készülnek a lakások.

Az építkezés korai szakaszában vásárolt lakások esetében lehetőség van az egyéni igényeknek megfelelő változtatásokra. A burkolatok széles választéka áll rendelkezésére kiválasztani az Önnek leginkább tetszőt, hogy a megvásárolt lakás igazi otthona legyen.

A Piac utca, a hamarosan elkészülő Intermodális központ, Debrecen vasúti és közúti tömegközlekedési központja 10 perces sétával elérhető közelségben található. A közelben oktatási, egészségügyi létesítmények, kereskedelmi és szórakoztató központok egyaránt megtalálhatók.

Debrecen folyamatosan fejlődő város, egyre bővülő egyetemével, növekvő ipari parkjaival, gazdasági és kulturális életének egyre szélesedő palettájával. Az általunk ajánlott ingatlanok mindezek figyelembevételével remek befektetési lehetőséget is kínálnak.

A projekt megvalósításához a város neves tervezőit, mérnökeit kértük fel:


Építész tervek: RESZLER ANTAL okl. építészmérnök, vezető tervező

INCZE LÁSZLÓ tervező szakmérnök

Statikai tervek: KISS IMRE  Okleveles építőmérnök

Gépészeti tervek: LAKATOS IMRE Épületgépész vezető tervező

Villamos tervek: SASVÁRI GÁBOR  Villamos tervező

Közlekedési tervek: MÁTÉ SÁNDOR Felelős szaktervező


Generálkivitelező:

Az épületet a Márkó – Bau Generál Kft. építi meg.

Felelős műszaki vezető: Luczay Márk

Műszaki ellenőr: Őri János

A projekt megvalósítással kapcsolatos jogi teendőket Dr. Szabolcsi Ákos ügyvéd úr, a Farkas és Nagy ügyvédi iroda látja el.


Átadás: 2019. nyara


Reméljük Ön is megtalálja lakásaink között álmai otthonát.


KV lakópark műszaki tartalom

1.  Az épület leírása:

Az épületben 18 lakás, 2 iroda, 20 gépkocsibeálló a teremgarázs szinten- melyben vevői igény szerint zárt garázsok is rendelhetők - kerül kialakításra.

Összesen 5 szint , amely áll mélyföldszintből , földszintből, első, második és harmadik emeletből.

2.  Alapozás:

Az épület alapozása a statikai kiviteli terv szerinti kútalapozással készül. Az alaptestek és fejtömbök felett 30x50 cm keresztmetszetű monolit vasbeton talpgerenda és 20 cm vastag vízzáró padlólemez készül.

3.  Falazás, födémek:

Az épület függőleges tartószerkezetét tekintve vegyes szerkezetű, vasbeton fal és pillér tartószerkezet . A mélyföldszinti falak 25 cm vastag monolit vízzáró vasbetonból készülnek. A külső illetve belső főfalak az emeleteken égetett kerámia 30 téglából falazottak. A válaszfalak 10 cm-es válaszfaltéglából falazottak.

A födémek monolit vasbetonból készülnek.

4.  Lépcsők:

A lépcsők 3 karú, 18cm vastag monolit vasbeton szerkezetűek. Járófelületeiken kerámia burkolatot kapnak, alsó oldaluk vakolt, festett.

5.  Hőszigetelés:

A hőszigetelési rétegrendek szerkezeti vastagságának kialakítását az épületgépészeti tervfejezet, hőveszteség-számítási követelményei alapján méreteztük. A homlokzati falakon, a Porotherm 30-as vázkitöltő falazatokon 15 cm vastag, a 25 cm vastag monolit vasbeton falazatokra 20 cm vastag EPS polisztirolhab hőszigetelés kerül. A nedvességgel érintett helyeken XPS hőszigetelés készül. A mélyföldszint feletti födém alsó síkjának hőszigetelése BS1 D0 minősítésű 15 cm vastagságú, a tűzvédelmi előírások szerint. Az egyes rétegeknél a páratechnikai, technológiai - és vízszigetelési elveknek megfelelő, azokat kielégítő fóliázások és általános szigeteléstechnológiai rétegződések kerültek betartásra.

6.  Épület körüli járda:

Az épület köré a telken belül 1,2m szélességű, 1% lejtésű térkőburkolatú járda készül.

7.  Bádogozás:

A lefolyócsatorna 0,5 mm-es antracit színű színes alumínium lemezből készül. A csatorna átmérője minimum 15,0 cm. A kéményeknél és az attikák fedésénél a szabványban előírt módon készül a bádogozás. Az ablakoknál 0,55 mm-es lemezből készül a párkány.

8.  Vakolatok, homlokzatképzés:

A homlokzati hőszigetelésre korszerű vékony nemes vakolat kerül a homlokzati színtervnek megfelelően. A lábazati falon és a legfelső szint homlokzati burkolata ragasztott kőburkolat a homlokzati színtervnek megfelelően.

H1 - burkolat                                                                         galambszürke színben (RAL 9007)

H2 - homlokzati nemes vakolat                                                 tört fehér színben (RAL 9002)

H3 - műanyag nyílászáró                                                     antracit szürke színben (RAL 7016)

H4 - porszórt fém korlát                                                      antracit szürke színben (RAL 7016)

H5 - homok fúvott üveg korlát

H6 - korcolt fémlemezfedés                                               antracit szürke színben (RAL 7016)

H7 - ereszcsatorna                                                               antracit szürke színben (RAL 7016)

H8 - felülvilágító fém portál                                               antracit szürke színben (RAL 7016)

9.  Külső kapu:

A gépkocsi forgalom számára kétszárnyú 360cm szélességű, zártszelvényből készített kovácsoltvas hatású kapu automatizált, távirányítású kivitelben.

A gyalogos forgalom számára egy 120cm szélességű, elektromos zárral felszerelt, zártszelvényből készített, kovácsoltvas hatású kapu.

10.  Külső nyílászárók:

Ablakok:  Műanyag homlokzati nyílászárók Rehau 70 mm-es, 6-7 kamrás profilrendszer típusú, Hoppe kilincses, háromrétegű üvegezéssel ellátott fokozott hő- és hangszigetelésű műanyag nyílászárók, kívül antracit - belül fehér színben, belső oldalon fehér műanyag párkánnyal, külső oldalon antracit bádogozással kerülnek kialakításra. Az ablakok nyíló-bukó kivitelben készülnek.

A lakások és irodák homlokzati nyílászárói vakolható, antracit színű szerelő fedelű rejtett redőnytokkal és benne fehér színű kézi működtetésű redőnnyel vannak ellátva.

Épület bejárati ajtó: 170x235  6-7 légkamrás, korszerű műanyag tokszerkezet,kívül belül biztonsági fóliával ellátott  RC2 biztonsági osztályú bejárati ajtó.

11.  Az épület közös tereinek kialakítása:

Galériás megoldással, a lépcsőház központi részén egy hatalmas tetőablak biztosítja a természetes megvilágítást.  A földszinten egy 40 m2-es aula, közösségi tér kerül kialakításra, melyet a tetőablak napfénnyel áraszt el. A lépcsők és az aula padló kerámia burkolattal ellátott.

12.  Lift:

Az épületben egy 8 személy szállítására alkalmas, összesen 630 kg engedélyezett teherbírású, 12,05m emelőmagasságú, 5 megállós, villamos hajtású személyfelvonó kerül beépítésre.

13.  Garázsok, gépkocsibeállók:

A mélyföldszinten teremgarázsban kerülnek elhelyezésre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az épület körüli járdaszinthez képest -1m-en van a padlóvonal. A lift erről a szintről indul. Padlózata nagy kopásállóságú ipari padló. 20 gépkocsibeálló, mely vevői igény szerint zárt garázsként is rendelhető, plusz díjazás ellenében, egyedi megállapodás alapján.

14.  Épületgépészet:

Fűtés:       Az épületben a pincében kondenzációs kazánnal ellátott hőközpont került kialakításra. A gázkazánok teljesítménye: 2 x 45 kW. A kazánházi osztó-gyűjtőről látjuk el a rendszert fűtési vízzel, melynek hőmérséklete: 70/55 C. Lakásonként egy termosztát kerül elhelyezésre.  Fűtési rendszer kialakítása: alacsony hőmérsékletű szivattyús meleg vízfűtés. A lakásokban egy és kétsoros lapradiátorok kerülnek beépítésre a gépészeti kiviteli terv szerint. A hőmennyiségmérők az egyes lakásokon kívül, az erre célra kialakított szekrényben kerülnek közös elhelyezésre a hideg-meleg vízmérőkkel együtt.

Szellőzés:        Az ún. belső terű helyiségeket gépi szellőzéssel látjuk el, melyek külön kapcsolóról, vagy a helyiségekben elhelyezett villanykapcsolóról működnek késleltetéssel. A belső terű helyiségeken kívül konyhai páraelszívókat is külön csővezetékkel vezetjük a lakásokon kívüli szerelő aknákon keresztül az épület lapos tetején elhelyezett építészetileg kialakított felépítményekbe. A konyhai berendezések (bútor, páraelszívó, gépek) az alapárban nem szerepelnek. A páraelszívó csatlakozási pontjai biztosítottak.

Víz, csatorna:       Minden lakás vízvezetékrendszere külön mérőhellyel kerül ellátásra, korszerű műanyag csővel szerelve. A melegvizet a központi kazán szolgáltatja. A szennyvízcsatorna a városi közműhálózatba kerül bekötésre.

Mérőórák:             A hideg, melegvíz órák, a villanyórák, valamint az egyedi hőmennyiség mérők a folyosón, lakásonként egyedi zárható szekrénybe kerülnek elhelyezésre, ami zavarásmentes mérőóra ellenőrzést tesz lehetővé a tulajdonos számára.

Lépcsőház:              Temperált fűtéssel ellátott.


Az épületben lévő lakások kialakítása:


1.  A belső ajtók fa szerkezetűek, dekorfóliázottak, tömör szárnyakkal. Az ajtólapok a WC és fürdő helyiségeken tömör betétesek, a többi helyen mélyen üvegezettek. A lakások bejárati ajtói biztonsági szerkezettel ellátottak.

2.  Falak felületkezelése:  Födémcsiszolás, kétszeri glettelés , diszperziós festéssel fehér színben.

3.  Hidegburkolatok:  A fürdőszobában a falak mennyezetig kerülnek csempézésre, a WC helyiségekben 150cm magasságig. A fürdőszoba, WC és a konyha padlója mázas kerámia burkolat, ragasztott kivitelben, hálósan rakva. A konyhaszekrényeknél 0,9-1,6m magasság között csempeburkolat készül. Hidegburkolatok bruttó 4400 Ft/nm anyagárúak. (Magasabb anyagárú falicsempe, illetve járólap választása esetén a különbözet a vevő részéről fizetendő, alacsonyabb anyagárú esetén azonban az eladó pénzvisszatérítésre nem kötelezett.)

Amennyiben díszcsík, egyéni mintázat kialakításra a vevő részéről igény jelentkezik, annak plusz költségét a felek egyéni megállapodásban határozzák meg.

Melegburkolat: A szobák 8mm vastagságú laminált padló burkolatot kapnak. (anyagár: bruttó 3100 Ft/nm, több színben választható)

4.  Elektromos rendszerek: Lakásonként egyedi elektromos mérőóra méri a vételezett elektromos energiát. Minden helyiség alapkapcsolókkal, lámpahelyekkel ellátott. A lakásokban normál típusú, szabványos kapcsolók kerülnek elhelyezésre, világítótestek, csillárok nélkül. A kivitelezés szobánként 1db villanykapcsoló, 1db mennyezeti lámpahely, 2db dugalj és lakásonként 1db TV csatlakozó, 1db telefoncsatlakozó. Extra kapcsoló, vagy konnektor elhelyezése 9000 Ft /db költségen kerül beszerelésre. A konyhában elektromos beépített tűzhely és sütő berendezés védőcsövezése kerül terveknek megfelelően kialakított helyre. Az internet csatlakozás lehetősége az egész épületben és külön lakásonként védőcsövezésre kerülnek, mely csövezésben az esetleges szolgáltatónak kell a végső kábelezést elvégeznie.

Minden lakás tartozéka a kaputelefon, riasztó védőcsövezés. Riasztó beépítése plusz díjazás ellenében, egyedi megállapodás alapján.

5.  Klíma: A nappalihoz kiépített csövezés tartozik. Opcionálisan, a vevő külön költségére megrendelhető a további  helyiségek csövezése is és akár minden szobába klímaberendezés kiépítése. A kültéri egységek elhelyezése a teraszokon, utcáról nem látható helyen lehetséges.

6.  Árnyékolás:  Homlokzati nyílászáróknál a redőnytokok, redőnyökkel kialakításra kerülnek.

7.   Fürdőszoba, WC: Az alábbi bruttó árú berendezési tárgyak kerülnek beszerelésre:

Mosdó : Alföldi porcelán mosdó, falra szerelt:               19.000 Ft

Alföldi hátsó alsó kifolyású porcelán WC:                       15.000  Ft

Mofém mambó egykaros csaptelep:                                12.700  Ft / db

Fehér akril / lemez fürdőkád lábakkal, beépítve :          35.000 Ft

Fal mögé építendő keretes WC tartály , nyomógombbal: 45.000 Ft

8.   Egyéb tudnivalók:

9.   A dokumentációban feltüntetett helység méretek, vakolat és falburkolat nélkül értendők.

10.  A lakások ára , bútorok, valamint egyéb berendezési tárgyak árát nem tartalmazza. ( pl. konyhabútor, tűzhely, konyhai páraelszívó, beépített szekrény, mosógép, stb.)

11.   A műszaki tartalom tartalmazza a közművek rákötési díjait, a közművek kialakításának, tervezésének és kiváltásának költségeit, illetve a közműépítés díját.

12.  A televíziós és a vezetékes távközlési szolgáltató céggel a kapcsolatot a vevő köteles felvenni a szolgáltatásoknak a lakásba történő bevezetése érdekében.

13.  Az áram és vízórák esetében a szolgáltatókkal a vevők közvetlenül szerződnek, míg a gázszolgáltatóval a társasház köt szerződést.

14.   Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy a műszaki tartalom részleteiben szükség esetén, változtatásokat eszközöljön, mely a lényegi tartalmat nem változtatja meg.Építtető:  Alfa Telep Kft.